Slot: 'Toen ik bij AZ vertrok zag je ook nog een half seizoen hetzelfde voetbal'

Slot: 'Toen ik bij AZ vertrok zag je ook nog een half seizoen hetzelfde voetbal'

13 mei - 11:32
89

Arne Slot denkt dat Feyenoord komend seizoen kan voortborduren op zijn werk van de afgelopen jaren. De naar Liverpool vertrekkende trainer adviseert de Rotterdammers wel om een leegloop te voorkomen.

Hoewel Feyenoord zondag met veel reserves aantrad tegen NEC, leed het spel in balbezit daar niet onder. Het Algemeen Dagblad ziet daarin de hand van Slot, want Marcos López, Ramiz Zerrouki en Thomas van den Belt komen qua niveau nog niet in de buurt van Quilindschy Hartman, Mats Wieffer en Quinten Timber. 

"Of dat hoopvol is voor de toekomst? Nou, het is vooral voor ons als staf mooi. Onze overtuiging was en is om het hele elftal beter te maken. En deze jongens hebben allemaal tijd en aandacht gekregen om beter te kunnen worden", vertelt Slot in het AD. "Toen ik bij AZ vertrok, heb je daar ook het eerste halve seizoen nog hetzelfde voetbal gezien als daarvoor. Maar of dat hoopvol is? Feyenoord moet volgens mij vooral zorgen dat er zo weinig mogelijk spelers weggaan. Dan kunnen veel spelers dit de komende zes maanden nog wel met hun ogen dicht uitvoeren."

Slot maakt ook de vergelijking met PSV, dat mede door een uitgekiend transferbeleid met overmacht kampioen werd. De Feyenoord-trainer zag de rivaal 'vier, vijf spelers voor de basiself' kopen. In Rotterdam was eigenlijk alleen Calvin Stengs meteen basisspeler. "Je zag vandaag (zondag, red.) dat wij een andere keuze hebben gemaakt dan PSV. We hebben met name spelers aangetrokken voor de posities twaalf tot en met twintig."

Overigens weet het AD dat trainers in de rij staan om Slot op te volgen, zowel uit binnen- als buitenland. De directie staat voor een lastige keuze. "Maar dat was ook zo voor Slot naar Feyenoord kwam’", meent Stengs. "Maar inderdaad, hij heeft wel voor heel veel verbetering gezorgd. Het zal nooit helemaal hetzelfde zijn als onder deze trainer."