Girona doet navraag bij Liverpool-middenvelder Thiago

'Girona wil ervaren krachten en klopt aan bij vrije Liverpool-middenvelder'

17 mei om 10:25
Laatste update: 17 mei om 10:55

Girona heeft contact opgenomen met de entourage van Thiago Alcántara, zo weet Relevo te melden. De verrassing van de Spaanse competitie is op zoek naar ervaren spelers om de selectie te versterken en hiervoor is de transfervrije middenvelder voorzichtig in beeld. 

De clubleiding van Girona heeft contact gezocht met de zaakwaarnemer van Thiago om te kijken of hij openstaat voor een mogelijke transfer. De voormalig speler van FC Barcelona keert volgens Relevo graag terug naar Spanje. Een transfer naar Daley Blind en co. lijkt daarom niet ondenkbaar. Na dit seizoen is de door blessures geteisterde Thiago transfervrij op te halen bij Liverpool. 

Het salaris van Thiago kan een probleem vormen tijdens de onderhandelingen tussen de betrokken partijen. Bij Liverpool, waar de middenvelder zijn aflopende contract niet gaat verlengen, verdient de Spanjaard naar verluidt tien miljoen euro per seizoen. Hij zou flink moeten inleveren om bij Girona te kunnen tekenen. De clubleiding twijfelt of de club zo'n enorme uitgave kan permitteren aan één speler.

Girona gaat volgend seizoen de Champions League in door de uitstekende prestaties in de Spaanse competitie. Om een stap vooruit te zetten is de club op zoek naar ervaren spelers die al op een hoog niveau geacteerd hebben. In Thiago zien ze een perfecte speler voor de speelstijl van de ploeg en de clubleiding ziet in hem een leider voor in de kleedkamer. 

Verder schrijft Relevo dat Girona niet alleen de naam van Thiago op het lijstje heeft staan. Op dit moment heeft de club alleen nog maar navraag gedaan bij zijn entourage en zijn er nog geen onderhandelingen gaande. Girona wil zich in de zomerse transferperiode versterken met een centrale verdediger en een middenvelder. 

Beluister hieronder Studio Oranje en abonneer je op de show om niks te missen!

Download de app van VoetbalPrimeur in de App Store of Play Store!