Waar kan ik het EK voetbal kijken op vakantie?

Waar kan ik het EK voetbal volgen als ik op vakantie ben?

25 mei om 10:00
Laatste update: 5 juni om 11:38

Het EK 2024 in Duitsland wordt gespeeld tussen 14 juni en 14 juli. Dit betekent dat het toernooi voor sommige mensen in de vakantie zal vallen. Niet getreurd: het EK is ook goed te volgen in het buitenland. Waar precies? VoetbalPrimeur zoekt het voor je uit.

In Nederland is het EK voetbal te volgen via de NPO. Alle duels zullen te zien zijn via NPO1, NPO 2 of NPO3. Als je liever naar een wedstrijd kijkt met Belgisch commentaar kan je inschakelen op VRT1. 

Het is vooralsnog onbekend waar de wedstrijden in Nederland te zien zijn met Duits commentaar. Dit hangt af van de onderhandelingen tussen ARD, ZDF en de Duitse Telekom, de zender die de tv-rechten in bezit heeft. De Duitse zender RTL heeft het recht om zeventien duels live uit te zenden: veertien groepswedstrijden, twee achtste finales en een kwartfinale.

Overzicht van de uitzendrechten in het buitenland

Ook in de rest van Europa is het EK te volgen via de lokale zenders. Zie hieronder een volledig overzicht van de uitzendrechten in het buitenland. Let op: de meeste bedrijven beheren meerdere televisiezenders en dus kunnen we nog niet vaststellen op welke zender de wedstrijden te zien zullen zijn. 

België: RTBF (Frans) of VRT (Nederlands)
Denemarken: DR en TV 2
Duitsland: ARD, ZDF, RTL
Engeland: BBC en ITV
Frankrijk: TF1 en M6
Griekenland: ERT 
Italië: RAI en Sky Sport
Kroatië: HRT 
Oostenrijk: ORF en ServusTV 
Portugal: RTP, SIC, TVI en SportTV 
Spanje: RTVE 
Turkije: TRT
Zwitserland: SRG SSR