Kroes wil Tahamata terughalen naar Ajax

Kroes maakt zich sterk voor Ajax-rentree: 'Wil hem heel graag terug hebben'

18 mei om 09:12

Alex Kroes wil Simon Tahamata graag terughalen naar Ajax. De 67-jarige Tahamata was tot februari 2024 techniektrainer op De Toekomst, alvorens het tot een verdrietig afscheid kwam.

Tahamata kreeg destijds van Maurits Hendriks, voormalig Chief Sports Officer, te horen dat hij minder moest werken of stoppen. De oud-aanvaller besloot daarom de eer aan zichzelf te houden en stapte op. "Ik zou hem heel graag terug willen hebben, maar ken de ins en outs van zijn vertrek niet", laat Kroes, technisch directeur, nu weten aan De Telegraaf. "Simon is een fantastische trainer voor de jongste en iets oudere jeugd en een supergoed mens."

Na zijn vertrek is Tahamata niet helemaal weg uit het voetbal. Hij werkt momenteel in een voetbalschool in Duitsland. "Laten we kijken of we Simon op enig moment weer een heel mooi plekje op De Toekomst kunnen geven", aldus Kroes, die bij de hoofdmacht een ras-Ajacied wil hebben. "Zo'n oud-top-prof weet tot in detail wat elke wedstrijd vraagt en wanneer. Dat is een stukje ervaring. Zo hebben we met onder anderen Jan Wouters, John Bosman en Ronald de Boer ook een aantal uitstekende specialistentrainers. Die gaan we ook bij het eerste betrekken om hun specifieke kennis over te brengen."

Een emotionele Tahamata vertelde in april tegenover dezelfde krant over zijn controversiële vertrek bij Ajax. Hendriks had hem verteld dat hij zich kon focussen op andere hobby's. "Ik heb géén andere hobby. De club is mijn hobby, voetbal en trainen zijn mijn hobby. Mijn hele leven staat in het teken van Ajax. Ach, het was zo pijnlijk allemaal."