Ouaissa over misgelopen promotie

Roda-talent geëmotioneerd: 'Daarna speelden we om niet afgeslacht te worden'

18 mei om 14:18

Sami Ouaissa vertrekt volgend seizoen naar NEC Nijmegen, maar was maar al te graag met zijn Roda JC gepromoveerd naar de Eredivisie. In twee weken tijd veranderde het seizoen van de Limburgers compleet, tot verdriet van Ouaissa.

Roda JC verloor de return in eigen huis met 0-5 van NAC Breda en ging er over twee wedstrijden met 8-1 vanaf. "Ik ben zo dankbaar dat het publiek me toch nog toezong, ondanks wat er vanavond gebeurde", begint Ouaissa in Voetbal International. "Ik ben de hele club dankbaar. Ik loop hier al sinds mijn vijfde rond, heb alle teams doorlopen en nu een transfer afgedwongen waar de club een mooie som aan overhoudt. Doe ik tenminste nog iets goed voor de club…"

NAC kwam heel vroeg in de tweede helft op een 0-2 voorsprong. "Toen wisten we dat het heel moeilijk ging worden. Beter gezegd: we moesten van een andere planeet komen, wilden we dat nog rechtzetten. In de rust dacht ik nog: drie goals is haalbaar. Maar na die 0-2 wist ik ook wel dat het niet meer ging lukken", baalt het negentienjarig talent.

"Het liefst zeg je: laat maar zitten. Op dat moment moet je vooral spelen om niet afgeslacht te worden. Dat is heel moeilijk en niet leuk, maar het is soms onderdeel van voetbal." Ouaissa zal het de komende tijd moeten verwerken, maar kijkt uit naar zijn nieuwe avontuur in Nijmegen. "Daar begint voor mij een nieuw hoofdstuk. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik ga slagen bij NEC", besluit hij.