Bayern ontkent: De Zerbi niet nieuwe trainer

Bayern zet zelf streep door volgende trainerskandidaat en zoekt verder

18 mei om 19:58

Roberto de Zerbi wordt niet de nieuwe trainer van Bayern München. Dat benadrukt sportief directeur Max Eberl van de Bundesliga-grootmacht. De Italiaanse manager werd in Duitse media volop getipt als opvolger van Thomas Tüchel, nadat hij eerder op de dag zijn vertrek bij Brighton had aangekondigd.

De Zerbi houdt het na twee seizoenen voor gezien bij Brighton. Daarmee leek de weg naar Bayern vrij, maar niets is minder waar. Een ZDF-verslaggever vroeg Eberl naar de mogelijke komst van De Zerbi: "Kun je het er hartgrondig mee oneens zijn als ik voorspel: de nieuwe coach is een Italiaan?" Het antwoord van de Bayern-directeur was glashelder: "Ja!"

Het blijft nog even onduidelijk wie wel de nieuwe trainer van Bayern wordt. Der Rekordmeister greep al naast Xabi Alonso, Julian Nagelsmann, Unai Emery, Ralf Rangnick en Oliver Glasner. Daarnaast zou er onvoldoende draagvlak zijn voor een terugkeer van Hansi Flick. Eén van de namen die nog wel rondzingt is die van Erik ten Hag. 

"Een vriend van mij zegt altijd dat het beste als laatste komt. We zullen een heel goede oplossing vinden", stelt Eberl de supporters gerust.