Van Hooijdonk mist speler in Oranje-selectie

Van Hooijdonk teleurgesteld vanwege afwezigheid bij Oranje: 'Echt verrast'

19 mei om 15:17

Het feit dat Joshua Zirkzee niet bij de voorlopige EK-selectie van Ronald Koeman zit stelt Pierre van Hooijdonk erg teleur. De spits heeft een sterk seizoen achter de rug met zijn club Bologna in de Serie A, maar een blessure zou de reden van zijn afwezigheid zijn. 

"Ik ben echt verrast", vertelt Van Hooijdonk bij de NOS. "Ik weet dat het druk is voorin, maar dat hij er niet bij zit is echt een gemis." Joep Schreuder geeft aan dat Zirkzee geblesseerd is. "Dat las ik ook, en ik weet dat hij geblesseerd is, maar dat gaat nog een week duren. Hij zou twee weken geblesseerd zijn. De eerste week zit erop."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Nederland

  • logo

    Oostenrijk

"Het is niet zo dat hij niet kan trainen voor de start van het EK. Dan had ik het wel begrepen", gaat Van Hooijdonk verder. De voormalig spits vindt het een 'te makkelijk argument' van Koeman. "Zeker voor iemand die zo'n geweldig jaar heeft gehad bij Bologna en in de zomer waarschijnlijk verkocht gaat worden."

"Ik vind het enorm jammer, want het had echt een sensatie kunnen worden", besluit Van Hooijdonk over Zirkzee. De aanvaller kwam dit seizoen in 37 wedstrijden voor Bologna tot twaalf goals en zeven assists.

Afgelopen week belde Hans Kraay jr. de bondscoach op om te vragen naar de afwezigheid van Zirkzee. "Toen heeft hij letterlijk gezegd: ik neem alleen fitte spelers mee naar het EK. Met uitzondering voor Frenkie de Jong en Memphis, alleen daar ga ik op wachten."