Perez en Vink eensgezind over 'beste aankoop' Schouten

Perez en Vink eensgezind over 'beste aankoop van de Eredivisie'

19 mei om 22:51
Laatste update: 19 mei om 23:09

De beste aankoop van dit Eredivisieseizoen speelt bij PSV, zo menen Kenneth Perez en Marciano Vink. De analisten van ESPN geven in Dit was het Weekend aan dat Jerdy Schouten de beste versterking is.

"De beste aankoop van dit seizoen is Jerdy Schouten, zonder twijfel", vangt Vink aan. Tafelgenoot Perez geeft vervolgens hetzelfde antwoord. "Jerdy Schouten. Het gaat voor mij vooral ook om de keuze van PSV voor voetbal. Schouten is gehaald als soort vervanger van Ibrahim Sangaré, wat een totaal ander type voetballer is. Het is ook een pluim voor PSV dat ervoor gekozen is om met hem in zee te gaan."

"Ik had hem bij Bologna al zien spelen en ik wist dat hij daar een grote meneer was", stelt Vink. "Als jij een grote meneer in de Serie A bent, dan moet je wel iets heel goed kunnen. Peter Bosz wilde graag mooi voetbal spelen, en daar hoort Schouten ook bij. Wat ik ook knap vind: Schouten accepteerde in de allergrootste wedstrijden een rol als rechtercentrumverdediger. Want juist in die grote wedstrijden wil je jezelf laten zien als middenvelder."

Download de app van VoetbalPrimeur in de App Store of Play Store!