Geertruida lijkt in kielzog Slot te vertrekken bij Feyenoord

Feyenoord-steunpilaar lijkt in navolging Slot te vertrekken: 'We gaan het zien'

20 mei om 06:55

In het spoor van Arne Slot leek ook Lutsharel Geertruida zondag afscheid te nemen van Feyenoord. De 23-jarige verdediger wordt nog altijd begeerd door RB Leipzig, nadat hij vorig jaar een transfer naar de Duitse topclub op het laatste moment zag afketsen.

"Op de vraag of Excelsior-thuis ook mijn laatste wedstrijd was, daar kan ik gewoon nog geen duidelijk antwoord op geven", houdt Geertruida een slag om de arm, in gesprek met het Algemeen Dagblad. De zevenvoudig Oranje-international ligt nog maar één jaar vast in De Kuip, waardoor een transfer logisch lijkt. "Er valt nog weinig over te zeggen."

"Wat ik wel kwijt wil is dat het onzin is dat ik veel geld zou hebben gevraagd om bij te tekenen. Er wordt helemaal niet over contractverlenging meer gesproken. Dat soort dingen worden dan de media in geslingerd en dat is irritant, want het klopt niet", gaat Geertruida verder. Van de selectie die Slot drie jaar geleden aantrof na zijn aankomst bij Feyenoord, is de veelzijdige verdediger de enig overgebleven veldspeler. Hij ontwikkelde zich tot steunpilaar, werd landskampioen en won de beker. "We gaan zien wat er gaat gebeuren, ik heb nog een contract bij Feyenoord. Het EK staat voor de deur en ik hoop straks in de definitieve selectie te zitten."

Slot laat zich lovend uit over zijn rechtsback. "Een van de redenen dat ik er drie jaar geleden in stapte was omdat er een paar verborgen pareltjes rondliepen bij Feyenoord", stelt de trainer. "Daar was Geertruida er zeker eentje van. Als er er één speler is waar ik mij ontzettend hard voor gemaakt heb om hem te houden, naast Quilindschy Hartman, is het Lutsharel Geertruida. Op dat moment was binnen Feyenoord niet iedereen net zo enthousiast over Geertruida als ik. Tegen Frank Arnesen zei ik destijds: als we hem laten gaan, heb ik drie spelers nodig. Die inschatting heeft hij volledig waargemaakt."