'Oranje-sollicitatie van zeer actieve Bergwijn bij Ajax'

Stekelenburg: 'Zijn eerste uur bij Vitesse - Ajax was EK-sollicitatie'

20 mei om 07:38

Na zijn hattrick tegen Almere City FC deed Steven Bergwijn er ook tegen Vitesse alles aan om zich in de kijker te spelen bij bondscoach Ronald Koeman. Dat oordeelt NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg, die zag dat de aanvaller van Ajax bijzonder bedrijvig was.

Hoewel Ajax flink teleurstelde in de laatste Eredivisie-wedstrijd van het seizoen (2-2), probeerde Bergwijn zich aan de malaise te onttrekken. "Ik was in het stadion in Arnhem bij Vitesse - Ajax en het eerste uur leek wel een sollicitatie van Steven Bergwijn. Die was zeer actief, zowel verdedigend als aanvallend. Die had echt zijn zinnen gezet op het maken van een goede beurt", vertelt Stekelenburg bij Studio Voetbal.

De verslaggever dicht Bergwijn sowieso goede kansen toe om met Oranje naar het EK te gaan. "Ik denk dat alle aanvallers die in de voorselectie zitten uiteindelijk meegaan naar het EK", voorspelt hij. "Op eindtoernooien zie je dat aanvallers altijd wel ergens gebruikt worden." Koeman nam dertig spelers op in zijn voorselectie. Daarvan moeten er dus nog vier afvallen.