OGC Nice ziet Genesio als opvolger voor Ajax-kandidaat Farioli

'Nice heeft topkandidaat in beeld om Ajax-doelwit Farioli op te volgen'

20 mei om 09:17

OGC Nice heeft een topkandidaat op het oog, mocht Francesco Farioli daadwerkelijk vertrekken. Volgens L’Équipe is Bruno Genesio in beeld om het Ajax-target op te volgen in Zuid-Frankrijk. 

Farioli stond zondagavond hoogstwaarschijnlijk voor het laatst aan de kant als trainer van Nice. Verwacht wordt dat de 35-jarige Italiaan deze zomer vertrekt. Of Ajax zijn volgende club wordt, zal moeten blijken. Ook Brighton, dat afscheid neemt van Roberto De Zerbi, zou hem op de korrel hebben. De Amsterdammers lijken echter wel de beste papieren te hebben. 

Mocht Farioli daadwerkelijk vertrekken bij Nice, dan hoopt de club Genesio aan te kunnen stellen als zijn vervanger. Hij is clubloos sinds zijn breuk met Stade Rennais eerder dit seizoen. De 57-jarige Fransman was tussen 2015 en 2019 ook nog hoofdtrainer van Olympique Lyon. Hij kent Nice goed, want als speler kwam hij al uit voor de club. 

L’Équipe gaat ervan uit dat de deal tussen Ajax, Nice en Farioli snel beklonken wordt. De trainer heeft bij Les Aiglons nog een contract voor een jaar, maar verwacht wordt dat dat geen obstakel gaat vormen. Ajax gaat naar verluidt wel een bedrag aftikken om hem aan te stellen.