Rosario houdt Farioli-vragen af

AD zoekt Ajax-topkandidaat Farioli op: 'Berghuis kan belangrijk worden als 6'

20 mei om 13:15

Pablo Rosario is een belangrijke schakel bij het OGC Nice van Francesco Farioli, maar hij houdt zijn kaken stijf op elkaar als hem wordt gevraagd naar de Italiaanse trainer. Doelman Marcin Bulka steekt wel de loftrompet over de topkandidaat van Ajax.

"Ik heb niet eerder zo’n veeleisende coach meegemaakt als deze", zegt de Poolse international, tegenstander van Oranje op het EK, tegen het Algemeen Dagblad. "Hij heeft spelers bij Nice echt individueel beter gemaakt en ikzelf in het bijzonder. Dat hij zelf oud-keeper is, zie je ook terug in hoe hij mij coacht tijdens de wedstrijden." Bulka hoopt stiekem dat Farioli toch in Nice blijft. "Ja, ik hoop dat Nice hem nog kan behouden."

Rosario wil minder kwijt over het werken onder Farioli. "Sorry, ik snap de vraag. Maar ik heb besloten niks te zeggen over de trainer zolang ik onder hem werk", stelt de voormalig PSV'er, die als nummer zes een belangrijke rol speelt bij de Franse ploeg. 'Voor de duidelijkheid: Rosario is bij Nice een vaste, alom gewaardeerde basisspeler, geen ontevreden wissel', benadrukt het AD.

Verslaggever Maarten Wijffels van de krant keek met veel interesse naar het duel van Nice bij Lille (2-2). Hij vermoedt dat Steven Berghuis weleens uitstekend in de speelwijze van Farioli kan passen, maar dan wel in een verrassende rol. 'Niet meer als rechtsbuiten, want voor die plek zal Ajax deze zomer op zoek gaan naar een aanvaller met meer snelheid. Maar wel op de ‘6-positie’, als eerste aanspeelpunt op het middenveld in de opbouw.'

Wijffels roept in herinnering dat Erik ten Hag (Ajax) en Louis van Gaal (Oranje) ook al een middenvelder in Berghuis zagen. 'Het kan ook zijn dat Ajax een nieuwe ‘6’ van buitenaf haalt', besluit hij.