Ajax Vrouwen winnen KNVB Beker van Fortuna Sittard

Ajax Vrouwen leggen in afscheidswedstrijd van Bakker beslag op KNVB Beker

20 mei om 16:26
Laatste update: 20 mei om 17:13

De Ajax Vrouwen hebben maandagmiddag in Tilburg beslag gelegd op de KNVB Beker. Fortuna Sittard werd in de laatste wedstrijd van Suzanne Bakker met 3-1 verslagen.

Bakker was twee seizoenen lang trainer van Ajax, waarmee ze in haar eerste jaar direct kampioen van Nederland werd. Dit seizoen was FC Twente te sterk voor de Amsterdammers, die wél de beker wisten te winnen.

Alle treffers vielen in de veel vermakelijkere tweede helft. Ajax kreeg kort na rust een penalty, die binnen geschoten werd door Nadine Noordam. Enkele minuten later verdubbelden Bakker en co. de score. Rosa van Gool schoot na slecht verdedigen van Fortuna de 2-0 tegen de touwen.

De wedstrijd leek daarmee gespeeld, maar het werd nog spannend. Feli Dalacauw verzorgde de aansluitingstreffer, maar moest toekijken hoe Bente Jansen de wedstrijd vijf minuten voor tijd op slot gooide: 3-1.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: