Rulli wel in selectie Argentinië, Benítez niet

Copa América-selectie Argentinië bekend: geen Benítez, Rulli wel geselecteerd

20 mei om 16:59
Laatste update: 21 mei om 23:39

Ajaz-doelman Gerónimo Rulli krijgt de voorkeur boven PSV-keeper Walter Benítez in de voorselectie van Argentinië voor de komende Copa América. Laatstgenoemde debuteerde in maart nog bij afwezigheid van de geblesseerde Rulli, maar moet nu weer het onderspit delven. 

Verder valt op dat Paulo Dybala geen deel uitmaakt van de selectie van Argentinië. Wie wel van de partij is, is Lionel Messi, evenals Lisandro Martínez, Nicolás Tagliafico en Alejandro Garnacho. 

Van de 29 geselecteerde spelers moeten er na de oefenduels met Ecuador en Guatemala nog drie afvallen. Omdat er maar drie keepers opgeroepen zijn door bondscoach Lionel Scaloni, lijkt Rulli verzekerd van een ticket. Dat is mooi nieuws voor de Ajax-goalie, want hij viert maandag immers zijn verjaardag. 

Argentinië moet het in de groepsfase van de Copa América opnemen tegen Canada, Chili en Peru. De wereldkampioen begint het toernooi als titelverdediger, nadat het laatste toernooi in Brazilië werd gewonnen. Deze keer is de Verenigde Staten het strijdtoneel.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: