'Marseille-spelers beschoten bij autodiefstal'

'Schokkend nieuws uit Frankrijk: Marseille-spelers beschoten in eigen stad'

20 mei om 17:31
Laatste update: 20 mei om 18:08

Twee à drie spelers van Olympique Marseille zijn in de nacht van zondag op maandag beschoten. Dat laat onder andere het Franse medium Europe 1 weten. Het zou gaan om om een schietpartij bij een poging tot een autodiefstal.

De selectie van Olympique Marseille was net teruggekeerd van het met 1-2 gewonnen uitduel met Le Havre. Rond 03.00 uur arriveerde de selectie in de Zuid-Franse stad. Even later ging het mis toen een aantal spelers naar huis wilde gaan. Ze werden slachtoffer van een poging tot een autodiefstal. Er zou zijn geschoten bij het incident.

Het Franse medium meldt dat Kameroeners Jean Onana en Faris Moumbagna slachtoffers zouden zijn van de daad. In andere Franse media wordt ook de Ivoriaanse Bamo Meïte genoemd. Het incident vond plaats tussen het trainingscomplex en de woningen van de spelers. De spelers zouden in de auto zitten toen er werd geschoten. Het duo of trio is naar verluidt ongedeerd. De auto heeft wel schade opgelopen aan de bestuurdersdeur en de kofferbak door kogelgaten.

De daders zijn nog altijd niet gevonden door de Franse politie. Het Franse Openbaar Ministerie is een grootschalig onderzoek gestart.