Perez ziet 'meer dan hype' in Brobbey

Perez ziet 'meer dan hype' in Ajacied: 'Hij is het hele seizoen goed geweest'

20 mei om 22:41

Volgens Kenneth Perez is Brian Brobbey meer dan een hype, zo meent de analist in Voetbalpraat, als de spits van Ajax ter sprake komt. Perez vindt dat Brobbey zichzelf dit seizoen heeft bewezen bij de Amsterdammers, die een moeizaam seizoen kenden.

Op de vraag of de lof voor Brobbey een hype is, reageert Perez ontkennend. "Een hype is iets van hele korte duur. Hij is over een langere periode goed geweest, eigenlijk het hele seizoen", stelt de Deen. "Hij is de enige in een heel slecht elftal die over het hele seizoen een behoorlijk niveau heeft gehaald. Ik vind dat Brobbey heel veel voor dit elftal heeft gedaan. Hij is meer dan een hype."

Tafelgenoot Tijmen van Wissing meent dat Brobbey weldegelijk te veel gehypet is, en trekt een vergelijk met Sem Steijn, die bij FC Twente goed was voor zeventien doelpunten, één minder dan Brobbey. "Hij (Brobbey, red.) sprong er wel bovenuit, maar ik kan me PSV-uit ook nog herinneren. Als je echt vaandeldrager bent van zelfs een lelijk Ajax als dit seizoen, dan moet je daar ook gewoon schitteren."

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024:

Download de app van VoetbalPrimeur in de App Store of Play Store!