Davids breekt lans voor geblesseerde De Roon

Davids noemt sterke schakel op Oranje-middenveld naast De Jong: 'Brengt balans'

21 mei om 06:52

Edgar Davids heeft in Rondo van Ziggo Sport een lans gebroken voor Marten de Roon. De middenvelder is door een blessure een twijfelgeval voor het EK, maar de oud-speler van onder andere Juventus en Oranje hoopt dat hij fit genoeg is om alsnog te spelen.

"Hij zorgde wel voor de balans en dat is belangrijk. We hebben het steeds over balbezit, maar je moet ook die ballen afpakken", vertelt Davids. Hij werkte veel met De Roon in zijn tijd als assistent van Louis van Gaal bij Oranje. "Het is wel belangrijk dat hij daar staat en op dat niveau doet hij zijn ding. Het is heel lastig dat hij er misschien niet is, maar ik denk ook dat je wat vervangers hebt. Jerdy Schouten zou zomaar kunnen, hij heeft het goed gedaan bij PSV."

De Roon raakte in de finale van de Coppa Italia tegen Juventus geblesseerd. De middenvelder sloeg direct de handen voor zijn ogen en er werd gevreesd voor een zware blessure en na testen kreeg de Nederlander ook slecht nieuws. De Europa League-finale met Atalanta tegen Bayer Leverkusen gaat De Roon sowieso niet halen en het EK komende zomer is nog een twijfelgeval.