Van den Berg kan definitief naar Mainz

'Slot met één Nederlander minder bij Liverpool: transfer van 5 miljoen aanstaande'

21 mei om 23:19

Arne Slot lijkt bij Liverpool niet te kunnen beschikken over Sepp van den Berg, meldt het Duitse Kicker. De Nederlander speelde afgelopen seizoen op huurbasis bij FSV Mainz en de Duitse ploeg wil die transfer definitief maken.

Officieel keert Van den Berg op 30 juni 2024 terug bij Liverpool, aangezien zijn huurcontract dan afloopt. Mainz heeft echter nog geen afscheid van hem genomen, aangezien de ploeg de Nederlander graag definitief wil overnemen. In het huurcontract van Van den Berg staat een clausule, waardoor Mainz de Nederlander voor vijf miljoen euro kan overnemen. Die transfer wordt naar verwachting zo snel mogelijk in gang gezet.

De 22-jarige Van den Berg speelde afgelopen seizoen een belangrijke rol in de handhaving van FSV Mainz. De Duitse club stond lange tijd in de onderste regionen, maar na een goede tweede seizoenshelft klom de ploeg op tot de veilige plek dertien in de Bundesliga. Van den Berg stapte in 2019 over van PEC Zwolle naar Liverpool, maar werd sindsdien vaak uitgeleend. In totaal maakte de Nederlander vier keer zijn opwachting voor het eerste van Liverpool.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: