Bayern en United scouten talent die Ajax en PSV ook willen

'Veel concurrentie: United en Bayern sturen net als Ajax en PSV scout naar Zweden'

21 mei om 23:52

Scouts van Manchester United en Bayern München hebben dinsdagavond gekeken naar Malick Junior Yalcouyé van IFK Göteborg. Dat meldt het Zweedse Expressen. Nog geen week geleden zaten scouts van PSV en Ajax bij dezelfde club op de tribune voor de achttienjarige middenvelder.

Volgens Expressen is er concrete interesse van Ajax en PSV in Yalcouyé, maar wordt er een biedingsoorlog verwacht als ook Bayern en United mee gaan doen. Het achttienjarige talent speelde dinsdagavond negentig minuten mee in de wedstrijd die met 1-0 gewonnen werd door Göteborg. Naast scouts van Bayern en United zaten er ook vertegenwoordigers van Bologna en FC Kopenhagen op de tribune.

De technisch directeur van Göteborg, Ola Larsson, liet zich eerder al uit over de interesse in de achttienjarige middenvelder. "Als we een bod op hem krijgen dat we niet kunnen weigeren, dan verkopen we. Ik ben niet iemand die hem koste wat kost nog anderhalf jaar bij ons wil houden. We kunnen ook de tijd koesteren dat hij bij ons is geweest. Maar als we hem deze zomer kunnen houden, dan is niemand blijer dan ik."

De achttienjarige Yalcouyé werd geboren in Ivoorkust. Een half jaar geleden maakte hij van  het Ivoriaanse ASEC Mimosas de overstap naar Europa om voor Göteborg te spelen. Na tien optredens voor die club heeft hij zich dus al in de kijker gespeeld bij een aantal grote clubs. Het contract van Yalcouyé bij Göteborg loopt nog tot de zomer van 2028.