Prijswinnaar De Jong houdt deur op een kier bij PSV

'Kans op vertrek is enorm klein, ik zie mezelf niet zomaar weer weggaan bij PSV'

22 mei om 07:28

VP Award 2024-winnaar Luuk de Jong is ook verkozen tot Voetballer van het Jaar van De Telegraaf. De winnaar van de Gouden Schoen zegt af te willen sluiten bij PSV, maar houdt de deur op een kier voor nog één mooi avontuur.

De Jong is door 36 oud-internationals, waaronder Ruud Gullit, Arjen Robben, Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder, Wim Kieft, Bert van Marwijk en Giovanni van Bronckhorst, verkozen tot beste speler van de Eredivisie. De PSV'er blijft ploeggenoot Joey Veerman en Feyenoorder Dávid Hancko voor.

"Het wordt beoordeeld door mensen die kennis van voetbal hebben. Als je daar dan bovenaan in eindigt, dan bewijst dat wel echt, dat je een heel goed seizoen hebt gedraaid en dat ik genoeg kwaliteit bezit om zo'n prijs te winnen", reageert De Jong, die goed was voor 29 competitiegoals en 15 assists, in De Telegraaf.

De Jong (33) kan voor zijn gevoel nog jaren mee en lijkt op weg om zijn carrière af te sluiten in Eindhoven. "Iedereen weet dat ik het hier fantastisch naar mijn zin heb. Het voetbal dat we spelen past bij mij. Je weet nooit wat er op je pad komt. Dat zeg ik ook eerlijk. Als er iets fantastisch komt, dan zou je daar misschien geen nee tegen zeggen. Maar die kans is enorm klein, want ik voel me thuis bij PSV. Ik zie mezelf niet zomaar weer weggaan bij PSV."