Rinus Israel en Peter Boeve loven Hancko, De Jong en Veerman

Veerman en De Jong verkozen boven Feyenoorder: 'Maar kan zo mee naar Liverpool'

22 mei om 11:44

Dávid Hancko kan volgens oud-Ajacied Peter Boeve en oud Feyenoord-verdediger Rinus Israel zo mee met Liverpool. Ook Joey Veerman en Luuk de Jong kunnen rekenen op lof van beide heren.

Net als bij de VP Award greep Hancko ook bij De Telegraaf naast de titel Voetballer van het Jaar. De verdediger maakte echter een uitstekend seizoen door en kan rekenen op lovende woorden. "Niet alleen vanwege zijn verdedigen. Hancko heeft een goede inspeelpass, durft vaak mee naar voren te gaan en kan uitstekend koppen. Hij is de complete verdediger", stelt Israel in gesprek met De Telegraaf, waarvoor hij al jaren deel uitmaakt van de jury voor de Voetballer van het Jaar-verkiezing.

Boeve sluit zich aan bij de woorden van zijn collega. "Hij kan zo met Arne Slot mee naar Engeland." Toch verkiest hij De Jong en Veerman boven de Feyenoorder. "Veerman is een middenvelder die het spel versnelt en zijn passing is van een heel hoog niveau. Hij ziet de oplossingen veel sneller dan anderen, ik noem hem de koning van de pre-assist en heel veel echte assists. Als hij aan de bal is, gaan spelers bewegen en is hij de dirigent die het middenveld bespeelt. Luuk is bij PSV daarentegen het fraaie eindstation van vele aanvallen geweest."

Over laatstgenoemde is Israel nog altijd verrast. "Als je mij een jaar geleden had gevraagd of Luuk de Jong door mij in mei 2024 zou worden gekozen als Voetballer van het Jaar had ik je voor gek verklaard. Maar juist ik beken dat hij een geweldig seizoen heeft gedraaid en heel erg belangrijk is geweest voor PSV", besluit de oud-verdediger.