Memphis en Atlético Madrid uit elkaar

Memphis en Atlético Madrid uit elkaar: Oranje-vedette tijdens EK transfervrij

22 mei om 14:05
Laatste update: 22 mei om 14:20

Groot nieuws: Memphis Depay gaat Atlético Madrid verlaten. Het contract van de Oranje-vedette loopt over ruim een maand af en wordt niet verlengd, melden Fabrizio Romano en Relevo. Hij is daardoor transfervrij tijdens het EK.

Het kamp-Memphis en Atlético hebben de opties voor een langer verblijf de laatste weken bekeken, maar zijn er niet uitgekomen. De dertigjarige aanvaller zal Madrid op korte termijn verlaten. Hij speelt aanstaande zaterdag tegen Real Sociedad zijn laatste wedstrijd voor Los Rojiblancos.

Waar de toekomst van Memphis ligt, is nog onbekend. Ruim een jaar geleden waagde PSV een poging, maar die bleek vruchteloos. In de tussentijd bieden tussenpersonen Memphis al aan bij Engelse en Italiaanse clubs, klinkt het. Ook vanuit Saudi-Arabië is er interesse. Naast PSV kwam hij uit voor Manchester United, Olympique Lyon en FC Barcelona.

Memphis speelde veertig officiële wedstrijden voor Atlético, waarin hij goed was voor dertien goals en twee assists. Zijn periode in de Spaanse hoofdstad werd gekenmerkt door talloze (spier)blessures. De Oranje-international wordt na Mario Hermoso en Stefan Savic de derde voetballer die Atlético transfervrij laat gaan.