Akpom over eerste seizoen bij Ajax

Akpom ziet 'schrale troost' voor Ajax na dit seizoen: 'Verder was het waardeloos'

23 mei om 07:56

Chuba Akpom is tevreden over zijn eigen seizoen en het feit dat Ajax Europees voetbal heeft binnengehaald. Verder noemt de spits het een 'waardeloos' seizoen.

"Ik ben tevreden, want gezien de speeltijd die ik kreeg en de situatie bij Ajax denk ik dat ik op een goed seizoen kan terugkijken", steekt Akpom van wal tegenover De Telegraaf. "Er waren veel moeilijke momenten, maar ik ben altijd positief gebleven. Daardoor heb ik mijn bijdrage kunnen leveren." De spits voelt de waardering in Amsterdam. "Binnen de club zeer zeker. En om eerlijk te zijn, is dat voor mij het enige dat telt. De mening van de staf en mijn teammates is belangrijker dan die van de buitenwacht. Ik concentreer me op mijn werk en ben dankbaar voor de waardering binnen de club. Die voel ik echt."

Ajax eindigde dit seizoen uiteindelijk op een teleurstellende vijfde plaats. Europees voetbal is een schrale troost voor de Amsterdammers. Met 11 goals en drie assists had de spits zijn aandeel in het behalen daarvan. "Dat is het enige positieve dat we uit dit seizoen kunnen halen", aldus Akpom. "Verder was het waardeloos. Dit is Ajax Football Club en wij horen om de bovenste plaatsen te spelen. Komend seizoen krijgen we de kans iets recht te zetten."

De start van Akpom in Amsterdam was lastig. "Het duurde drie weken tot ik mijn werkvergunning kreeg, waardoor ik niet met het team kon trainen. Ik zat twee maanden in een hotel, het team speelde niet goed, ik kreeg weinig speeltijd en Sven Mislintat vertrok. Hij was degene die me had binnengehaald. Die combinatie van factoren maakte het zwaar."

Spijt van zijn transfer naar Ajax heeft Akpom niet. "Er was een aantal andere clubs dat me wilde kopen. Bij Ajax had ik wel direct het idee: Wow, dit is een grote club. Maar er moest nog wel worden onderhandeld. Uiteindelijk bleek Ajax op alle vlakken de beste optie: voor mijn ontwikkeling, mijn aanzien als speler en qua financiën."