Al Hilal wil statement maken met komst van Leão

'Al Hilal wil Europese markt op zijn kop zetten met openingsbod van 100 miljoen'

23 mei om 12:40

Al Hilal heeft zich nog niet echt gemoeid op de transfermarkt deze zomer, maar daar gaat spoedig verandering in komen. Volgens het Portugese O Jogo wil de Saudische club een statement maken en Rafael Leão naar het Midden-Oosten halen.

De Saudi’s willen volgens O Jogo een 'nog niet eerder uitgevoerde operatie met een bombastisch effect' bewerkstelligen door Leão naar Al Hilal te halen. De schok zit hem hierbij vooral in de afkoopsom die voor de Portugees geldt. Leão verlengde vorig seizoen zijn contract tot de zomer van 2028 en liet in die verbintenis bij AC Milan een afkoopclausule van maar liefst 175 miljoen euro opnemen.

Al Hilal zal die afkoopclausule niet direct gaan betalen, maar er wordt wel een openingsbod van rond de honderd miljoen euro verwacht. De Saudische club wil niet alleen oudere spelers naar het Midden-Oosten halen, maar wil nu dus een statement maken door een jonge talentvolle speler over te nemen. Of Leão zelf ook openstaat voor de overstap is nog niet bekend. De vader van de Portugees zou spoedig wel naar Saudi-Arabië vliegen voor de onderhandelingen.

Toch zijn er een aantal factoren, waardoor Leão toch geïnteresseerd kan raken in de stap naar Al Hilal. Naast het riante salaris kan ook trainer Jorge Jesus belangrijk zijn. De coach van Al Hilal liet Leão debuteren als speler van Sporting Portugal. Ook tussenpersoon Mário Rui is belangrijk en wordt gezien als iemand die de deal over de streep kan trekken. Hij was ook belangrijk bij transfers van onder andere Neymar en Otávio.