Weghorst keert terug bij Burnley

'Weghorst mag hopen op gedroomde Eredivisie-stap: huurperiode niet verlengd'

23 mei om 14:13
Laatste update: 24 mei om 09:41

De rode loper voor een overstap van Wout Weghorst naar FC Twente ligt uit. De huurperiode van de spits bij TSG Hoffenheim wordt niet verlengd en zodoende keert de Nederlander terug naar Burnley, zo meldt Sky Sport-journalist Florian Plettenberg. 

De clubleiding van Hoffenheim is 'erg tevreden' over de prestaties van Weghorst in het afgelopen seizoen, maar ze zullen geen aanbieding op tafel leggen om de spits definitief over te nemen van Burnley. Dit betekent dat Weghorst terug zal keren naar Engeland en daar opnieuw zal moeten nadenken over zijn toekomst. 

'De verhuurperiode wordt gezien als een succes', schrijft Plettenberg. Weghorst was bij Hoffenheim zeven keer trefzeker en bereidde ook drie treffers voor. Zijn contract bij Burnley loopt nog door tot de zomer van 2025. 

Weghorst heeft er geen geheim van gemaakt dat hij volgend seizoen in dienst wil spelen van FC Twente. "Ontzettend veel doelen die hij zeven, acht jaar geleden heeft gesteld, zijn bereikt. Een overgebleven doel is om nog eens in het rood van FC Twente te spelen", vertelde Simon Sziommer, de zaakwaarnemer van Weghorst, eerder. "De vraag is welke plannen Burnley heeft. Ik kan me niet voorstellen dat ze hem een jaar lang willen behouden en vervolgens transfervrij de deur uit laten gaan."

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: