'Van Persie hoopt Heerenveen te versterken met PSV-talent'

'Van Persie komt in jacht op versterkingen uit bij PSV'

23 mei om 18:15
Laatste update: 24 mei om 09:50

PSV heeft de optie in het contract van Matteo Dams gelicht. De twintigjarige verdediger ligt daardoor tot medio 2025 vast in Eindhoven, terwijl Mylian Jiménez de deur achter zich dichttrekt bij PSV. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Jiménez zou in de belangstelling staan van sc Heerenveen, dat onlangs Robin van Persie aanstelde als nieuwe hoofdtrainer. Jiménez kwam dit seizoen tot 32 optredens bij Jong PSV, in de Keuken Kampioen Divisie. Hij beschikt over een aflopend contract.

Ook Dams zag zijn contract aflopen, maar door de gelichte optie ligt hij nu nog een jaar vast bij PSV. Ook hij speelde dit seizoen 32 wedstrijden bij Jong PSV. De Eindhovenaren bouwen daarmee verder aan hun beloftenelftal, nadat onlangs ook linksback Raf van der Vliet zijn contract verlengde. De zeventienjarige vleugelverdediger zal zijn eerste seizoen bij de senioren ingaan.

Daarnaast mikt PSV op de komst van Madi Monamay, een achttienjarige centrale verdediger van Bayer Leverkusen. Bij de kampioen van de Bundesliga staat Monamay nog een jaar onder contract.

Bekijk hieronder de nieuwste #Donedeal met alles over de plannen van Farioli in Amsterdam, Feyenoord, PSV, FC Twente, Memphis en nog veel meer:

Luister de nieuwste aflevering van #DoneDeal, de wekelijkse transferpodcast van VP!