Van Gaal geeft zegen voor komst Farioli

Van Gaal geeft Ajax zegen: 'Hij kende Farioli niet, zijn dingen die hem bevallen'

24 mei om 07:09

Louis van Gaal heeft Ajax zijn zegen gegeven om Francesco Farioli aan te trekken, vertelt technisch directeur Alex Kroes. Van Gaal, die in een adviserende rol werkzaam is bij de Amsterdamse club, is onder de indruk van de 35-jarige Italiaan.

Ajax maakte de komst van Farioli donderdagavond wereldkundig. De oefenmeester, die van OGC Nice overkomt, was een grote onbekende voor Van Gaal en Danny Blind. "Nee, zij kenden hem niet persoonlijk en ook niet via anderen", zegt Kroes tegen De Telegraaf. "Ze hebben zich wel in hem verdiept. Ook zij zeggen dat de dingen die ze zien, horen en lezen ze bevallen."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

"Zij vinden Farioli ook een iets groter risico, maar hebben hun zegen gegeven", aldus Kroes. "De keuze is ook breed gedragen in de directie. We hebben gezegd: we gaan ervoor, want we willen het over deze boeg gooien." Ajax schetste aanvankelijk in zee te willen gaan met een ervaren trainer, bij voorkeur een Nederlander. "Het voordeel van een buitenlandse coach vinden wij dat hij iets meer buiten alle hectiek staat. Bij Ajax moeten best veel dingen gebeuren."

Kroes legt uit wat bij Ajax nu het verschil is tussen een Nederlandse en buitenlandse trainer. "Iemand als Erik ten Hag bijvoorbeeld hadden we niets meer hoeven uit te leggen, dus zou zo iemand een wat veiligere keuze zijn. Maar een buitenlander is ook wat meer vrij van die invloeden. Die kent de vijfde colonne niet en leest de kranten niet. Hij kan daardoor zijn eigen ding doen, meer dan een jonge Nederlander, omdat hij minder beïnvloedbaar is."

Bekijk hieronder de nieuwste #Donedeal met alles over de plannen van Farioli in Amsterdam, Feyenoord, PSV, FC Twente, Memphis en nog veel meer: