Carragher doet opvallende claim over Henderson

Henderson bedankt voor videoboodschap Klopp: 'Ik merkte dat hij niet zichzelf is'

24 mei om 07:37

Jamie Carragher doet een opvallende claim over Jordan Henderson: de Engelsman zou niet goed in zijn vel zitten. De middenvelder van Ajax wilde niet meewerken aan een afscheidsvideo voor Jürgen Klopp, die vertrok bij Liverpool.

Klopp werkte tussen 2015 en 2024 bij Liverpool, waar Henderson tussen 2011 en 2023 onder contract stond. In aanloop naar het afscheidsduel van de Duitse manager benaderde Carragher, analist bij Sky Sports, diverse (oud-)spelers van Liverpool om een videoboodschap in te spreken. "Ik sprak twee of drie weken geleden via WhatsApp met Jordan, vanwege een video-item dat ik namens Sky Sports maakte voor Klopp", vertelt de voormalig topverdediger in The Overlap.

Henderson bedankte Carragher. "Het was mensen opgevallen dat Jordan Henderson niet in het video-item zat. Ik merkte dat Henderson zichzelf niet was. Ik kreeg het gevoel dat Henderson niet met de pers wilde praten." Het Liverpool-icoon vermoedt dat het moeizame halfjaar bij Ajax zijn weerslag heeft op Hendo. "Ik herinner me ook een interview waarin een Nederlandse man (Hans Kraay junior, red.) er hard in ging bij hem. Ik heb besloten om hem niet te pushen om een interview te doen en een boodschap in te spreken."

Diverse voetballers brachten wel een eerbetoon aan Klopp. Onder andere Virgil van Dijk en Mohamed Salah hadden lovende woorden voor de Duitser.

Bekijk het stuk waarin Carragher over Henderson praat hieronder rond minuut 57.