Farioli lyrisch over Van Gaal

Ajax-trainer Farioli lyrisch: 'Ga hem voor behoorlijk wat diners uitnodigen'

24 mei om 08:11
Laatste update: 24 mei om 08:11

Francesco Farioli is lyrisch over Louis van Gaal. De kersvers Ajax-trainer heeft nog niet gesproken met de adviseur van de raad van commissarissen, maar is dat naar eigen zeggen wel van plan.

Farioli steekt niet onder stoelen of banken dat hij is opgegroeid met kijken naar Ajax. Voor Van Gaal heeft hij dan ook veel respect. "Ik heb hem nog niet gesproken, maar wel natuurlijk ambassadeurs van hem. Alex en Marijn (Beuker, red.) gaven onze woorden aan elkaar door", laat hij optekenen door Voetbal International. "Ik kijk er enorm naar uit om de kans te hebben hem te spreken."

"Als je het hebt over mentors en inspiratiebronnen, dan moet ik hem natuurlijk ook noemen", aldus Farioli, die eerder al Johan Cruijff noemde. "Ik kijk er erg naar uit om met hem te praten, om wat advies in te winnen en ik hoop hem hier zo veel mogelijk te hebben en van hem te leren. Want in het voetbal stop je nooit met leren, om die kans en dat geluk te hebben om iemand met zijn kennis en charisma in de buurt te hebben… Laat ik het zo zeggen: ik denk dat ik hem voor behoorlijk wat diners ga uitnodigen!"

Farioli hoefde niet lang na te denken toen Ajax zich meldde. De Italiaan had 'vele redenen' om naar Amsterdam te komen. "Maar de hoofdreden is: er zijn twee clubs die het voetbal waarvan ik houd vertegenwoordigen. Ajax en Barcelona. Met hun voetbalideeën ben ik opgegroeid. Dit is een mooi toeval, laat ik het zo zeggen, dat mijn pad nu Ajax kruist. Aan die aantrekkingskracht kon ik niet ontsnappen."

Beluister hieronder #DoneDeal met al het transfernieuws uit binnen- en buitenland!