Van Nistelrooij wil het liefst in Spanje terugkeren als hoofdtrainer

Van Nistelrooij hint op nieuwe job: 'Ik zou daar graag willen trainen'

24 mei om 09:48
Laatste update: 24 mei om 19:11

Ruud van Nistelrooij wil dolgraag terugkeren als hoofdtrainer. In gesprek met MARCA vertelt de oud-spits dat de kans groot is dat hij per volgend seizoen weer ergens voor de groep staat.

"Ik wil graag blijven trainen. En het lijkt erop dat dat deze zomer weer gaat gebeuren", steekt Van Nistelrooij van wal. "Mijn tweede baan als trainer is erg belangrijk voor mij. Ik wil dat iedereen ziet hoe ik als coach ben. In Nederland is het duidelijk, maar ik wil dat het ook in het buitenland wordt gezien."

Van Nistelrooij sluit een vertrek naar Saudi-Arabië uit, maar heeft wel duidelijk andere voorkeuren. "Ik zou wel graag in Spanje willen trainen. Ik heb gespeeld in Nederland, Engeland, Duitsland en Spanje. Deze vier landen zijn voor mij dus een optie, omdat ik de talen spreek. Ik heb de ervaring dat ik in deze landen heb gewoond en ik zou graag weer in een van deze competities werken. Maar Spanje heeft iets speciaals voor mij, dat moet ik wel zeggen."

Sinds zijn ontslag bij PSV heeft de oefenmeester niet stil gezeten. Zo keek hij onder andere mee bij zijn oud-trainers Manuel Pellegrini en Carlo Ancelotti, van wie hij veel leerde. "Ancelotti vertelde me dat er geen geheimen zijn in het voetbal en verwelkomde me bij letterlijk alle besprekingen en trainingen. Het was indrukwekkend om met hem te praten. Zijn ervaringen zijn bizar en het laat zien hoe het leven als coach eruit ziet, hoe je leert en hoe je verandert. Het heeft me veel geholpen."

Beluister hieronder #DoneDeal met al het transfernieuws uit binnen- en buitenland!