FC Barcelona hakt knoop door en zet trainer Xavi alsnog op straat

FC Barcelona hakt knoop door en zet trainer Xavi alsnog op straat

24 mei om 13:35
Laatste update: 24 mei om 14:17

FC Barcelona-trainer Xavi Hernandez is ontslagen. Dat heeft de voorzitter van de Catalaanse club, Joan Laporta, hem vrijdagmiddag laten weten. FC Barcelona bevestigt het nieuws in een statement op de clubwebsite. Hansi Flick zou al klaarstaan als opvolger van Xavi. 

'De voorzitter van FC Barcelona, ​​Joan Laporta, maakte vanmiddag aan Xavi Hernández bekend dat hij in het seizoen 2024/25 niet verder zal gaan als coach van het eerste elftal. FC Barcelona wil Xavi bedanken voor zijn werk als coach, wat bijdraagt ​​aan een ongeëvenaarde carrière als speler en aanvoerder van het team, en wenst hem alle geluk van de wereld. Xavi Hernández leidt komende zondag in Sevilla zijn laatste wedstrijd als coach van het eerste elftal', klinkt het. 

Daarmee komt er eindelijk een einde aan de trainerssoap van FC Barcelona. Xavi zou eerst vertrekken, werd door voorzitter Laporta overgehaald tóch te blijven, maakte daarna een opmerking over de financiële situatie van de club die slecht viel en kan naar verluidt daarom alsnog zijn biezen pakken.

Inmiddels lijkt er voor Hansi Flick al een contract van drie jaar klaar te liggen in Barcelona. De Duitse trainer kende grote succes bij Bayern München, maar zit zonder baan na zijn ontslag bij de Duitse nationale ploeg. Voorzitter Laporta en directeur voetbal Deco zouden overtuigd zijn van de kwaliteiten van de 59-jarige oefenmeester, maar daar laat Barça zich overigens nog niet over uit. 'De komende dagen zal FC Barcelona informeren over de nieuwe structuur van het eerste elftal.'

Xavi stond sinds november 2021 voor de groep in Barcelona, destijds als opvolger van Ronald Koeman. In 141 wedstrijden als eindverantwoordelijke van FC Barcelona haalde Xavi gemiddeld 2,06 punten per wedstrijd. In het seizoen 2022/2023 werd hij kampioen en won hij de Spaanse SuperCup met de Catalanen. Dit seizoen ging de Spaanse titel naar Real Madrid.