'Ten Hag moet hoe dan ook weg na FA Cup-finale'

Engelse pers weet het zeker: Ten Hag moet hoe dan ook weg na FA Cup-finale

24 mei om 15:32
Laatste update: 24 mei om 16:03

Het is over en uit voor Erik ten Hag. Manchester United gaat de Nederlandse manager na de FA Cup-finale ontslaan, ongeacht de uitslag tegen Manchester City. Dat melden Engelse media.

Ten Hag ligt al geruime tijd onder vuur bij Manchester United. Maar de afgelopen weken speculeren Engelse media steeds nadrukkelijker over het einde van de Nederlander, die in de zomer van 2022 overkwam van Ajax. Vorige week eindigde United op de achtste plaats in de Premier League - de laagste eindrangschikking sinds 1990.

Met een overwinning op stadgenoot Manchester City in de finale van de FA Cup stelt United alsnog Europees voetbal veilig, maar het leed is al geschied: komende zaterdag op Wembley zit Ten Hag voor het laatst op de bank, verzekeren Engelse media. Sir Jim Ratcliffe, sinds enkele maanden grootaandeelhouder op Old Trafford, zou genoeg hebben gezien.

Kieran McKenna (Ipswich Town), Thomas Tuchel (Bayern München), Thomas Frank (Brentford), Mauricio Pochettino (clubloos) en Feyenoord- en voormalig Ajax-doelwit Graham Potter (clubloos) staan op de lijst om Ten Hag op te volgen. Vorig jaar won United, dat toen derde werd, onder leiding van de Nederlander nog de League Cup.

Deze week moest Ten Hag wederom vragen beantwoorden over zijn toekomst. Ondanks de groeiende druk, bleef hij optimistisch. "Ik focus me op het werk dat ik moet doen. Dat is eerst de wedstrijd van zaterdag winnen en dan door met het project", zei hij. Tegelijkertijd verloor Ten Hag de laatste tijd steeds vaker zijn geduld. Nu is zijn Waterloo in zicht.

De situatie van Ten Hag doet sterk denken aan die van Van Gaal in 2016. De Amsterdammer was ook twee seizoenen in dienst toen hij na een (gewonnen) FA Cup-finale werd ontslagen door Manchester United.