'United voelt druk van Chelsea en contacteert vier mogelijke Ten Hag-opvolgers'

'Toekomst Ten Hag aan zijden draadje door Chelsea, United in contact met viertal'

23 mei om 23:40
Laatste update: 24 mei om 00:24

Volgens berichten in verschillende Engelse media heeft Manchester United de zoektocht naar een potentiële vervanger van Erik ten Hag geïntensiveerd. Volgens The Telegraph heeft de club contact gezocht met Kieran McKenna, Thomas Frank, Thomas Tuchel en Mauricio Pochettino.

Dat heeft naar verluidt alles te maken met Chelsea, dat in dezelfde vijver met managers vist. McKenna, Frank en Tuchel staan namelijk ook bij The Blues op de shortlist om volgend seizoen trainer te worden op Stamford Bridge. Chelsea hoopt begin juni - 'zo niet eerder' -  al een akkoord te bereiken met een nieuwe hoofdcoach, terwijl Manchester United nog geen beslissing heeft genomen over het lot van Ten Hag. Dat zou tot paniek leiden in Manchester, dat vreest achter het net te vissen bij een eventueel ontslag van Ten Hag. 

Want volgens de Engelse krant zit de Nederlander allesbehalve stevig in het zadel in Manchester. 'United beweert dat ze nog geen definitief besluit hebben genomen over zijn toekomst, maar zijn positie lijkt steeds onhoudbaarder en het is duidelijk dat de club potentiële vervangers heeft onderzocht voor het geval ze de Nederlander ontslaan na de FA Cup-finale van zaterdag tegen Manchester City op Wembley', klinkt het.

Ook Gareth Southgate en Graham Potter worden in één adem genoemd met Manchester United.

Bekijk hieronder de nieuwste #Donedeal met alles over de plannen van Farioli in Amsterdam, Feyenoord, PSV, FC Twente, Memphis en nog veel meer: