De Zerbi nog altijd op de radar bij Chelsea

'De Zerbi kan toch in Premier League blijven en staat op shortlist van vier namen'

24 mei om 16:34

Roberto de Zerbi is nog altijd in beeld om opvolger van Mauricio Pochettino bij Chelsea te worden. De Italiaanse coach zou mogelijk op een shortlist staan met vier andere namen.

Naast De Zerbi heeft Chelsea volgens The Telegraph ook gepolst bij Enzo Maresca (Leicester City), Kieran McKenna (Ipswich Town) en Thomas Frank (Brentford). De Zerbi maakte eerder deze maand bekend dat hij Brighton and Hove Albion gaat verlaten en is daarmee de enige kandidaat van de lijst die geen club heeft. Het is niet officieel bevestigd dat De Zerbi de vierde naam is op de shortlist van Chelsea.

De Zerbi is in de Premier League nog altijd een gevierde coach. Hij leidde Brighton vorig seizoen naar Europees voetbal en wordt door grote trainers als Pep Guardiola geroemd om zijn tactische inzicht. De nieuwe Ajax-coach Francesco Farioli was één van zijn leerlingen in de beginjaren. Chelsea is sinds kort op zoek naar een nieuwe coach, aangezien De Londenaren deze week uit elkaar gingen met de Argentijn Pochettino.

Bekijk hieronder de nieuwste #Donedeal met alles over de plannen van Farioli in Amsterdam, Feyenoord, PSV, FC Twente, Memphis en nog veel meer: