Ueda deelt mening over trainersvak

Ueda deelt voorspelling over Slot: 'Dan zullen resultaten uitblijven...'

24 mei om 16:53

Ayase Ueda kende afgelopen seizoen geen geweldig debuutjaar bij Feyenoord. De Japanner groeide onder Arne Slot wel steeds meer en daarom complimenteert hij zijn oude trainer ook. 

"Arne heeft een uitzonderlijk hoog niveau van tactische kwaliteit, en dat wordt beloond met een overstap naar Liverpool", vertelt Ueda in gesprek met het Japanse Web Sportiva. "Bij Liverpool zal het niveau van de spelers nog hoger zijn, en de tactische eisen van Arne zullen ook hoger worden. Maar als de spelers van Liverpool niet aan zijn eisen kunnen voldoen, zullen de resultaten uitblijven", is Ueda ook realistisch over het nieuwe avontuur van zijn oude coach.

Van Slot wordt regelmatig gezegd dat hij spelers individueel beter maakt, maar daar is Ueda het in de algemene zin niet mee eens. "Ik denk niet dat er in het profvoetbal coaches zijn die individuele talenten ontwikkelen. Het gaat er meer om dat spelers aan de eisen van de coach moeten voldoen in hun spel en resultaten. Ze moeten oefenen en proberen om aan die eisen te voldoen. Of een speler groeit, hangt af van hoe hij omgaat met en reageert op de eisen van de coach."

Ueda kijkt zelf ook nog een keer terug op zijn seizoen met Feyenoord. Ook de Japanner zelf is van mening dat het niet zo liep als hij had gehoopt. "Ik heb veel fouten gemaakt in het ontvangen van de bal, het gebruiken van het lichaam van de tegenstander, en het maken van tactische keuzes. Dit seizoen speelde ik wat wedstrijden toen Gimenez geblesseerd was, het ging helemaal niet goed, maar de afgelopen vier of vijf wedstrijden heb ik mijn eigen vorm gevonden."

Bekijk hieronder de nieuwste #Donedeal met alles over de plannen van Farioli in Amsterdam, Feyenoord, PSV, FC Twente, Memphis en nog veel meer: