AZ geïnteresseerd in Vaessen

'Nederlandse top lonkt naar diensten van Vaessen, meerdere clubs hebben interesse'

24 mei om 17:45
Laatste update: 24 mei om 18:02

AZ heeft contact opgenomen met de entourage van RKC Waalwijk-goalie Etienne Vaessen, zo meldt AZAlerts. De 28-jarige doelman beschikt over een aflopend contract en kan zodoende gratis opgepikt worden door de Alkmaarders.

Volgens het doorgaans goed geïnformeerde medium is AZ niet de enige club die in de markt is voor Vaessen. Door de transfervrije status zijn er meerdere clubs die de situatie van de goalie 'nauwlettend in de gaten houden'. Zo zouden onder meer Feyenoord en PSV lonken naar de diensten van Vaessen.

Het is al langer bekend dat PSV concrete interesse heeft in de transfervrije Vaessen. Naar verluidt staat de doelman hoog op het lijstje van de Eindhovenaren, maar ook Celtic zou interesse hebben in Vaessen. Bij PSV wordt de RKC Waalwijk-doelman gezien als potentiële kandidaat om tweede keeper te worden achter Walter Benítez. 

Verder schrijft AZALerts dat het nog onduidelijk is hoe AZ komend seizoen de keeperspositie gaat invullen. Eerste doelman Mathew Ryan beschikt over een aflopende verbintenis, maar de Australiër heeft een voorstel op tafel liggen om zijn contract met een seizoen te verlengen. Ook de talentvolle Rome-Jayden Owusu-Oduro staat nog onder contract bij AZ. 'Of AZ in Vaessen een nieuwe eerste doelman ziet, is niet duidelijk. Bovendien moet ook nog blijken of de doelman zelf een overstap naar Alkmaar ziet zitten', besluit het medium.

Beluister hieronder #DoneDeal met al het transfernieuws uit binnen- en buitenland!