Driessen haalt opnieuw uit naar Ajax' werkwijze

Driessen haalt opnieuw keihard uit naar Ajax: 'Echt een belachelijke keuze'

24 mei om 18:43

Valentijn Driessen heeft geen goed woord over voor de werkwijze van Alex Kroes bij Ajax. De journalist snapt helemaal niets van de beslissing om Francesco Farioli aan te trekken als nieuwe hoofdtrainer. 

"Ik hoop zo dat die Farioli een schot in de roos is, maar het is echt allesbehalve wat werd voorgesteld door Marijn Beuker, Kelvin de Lang en Alex Kroes", aldus Driessen in de voetbalpodcast van De Telegraaf. "Heel het Ajax-DNA is verdwenen, dat vind ik toch wel heel erg bezwaarlijk."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

"Kroes zou van Ajax weer Ajax maken en er zou geen invasie meer komen", vervolgt Driessen zijn relaas. Volgens de journalist heeft er een Italiaanse invasie plaatsgevonden in Amsterdam. "Waar is het Ajax-DNA gebleven? Haal desnoods Lasse Schöne weg bij NEC!"

Ook Mike Verweij zit aan tafel bij de podcast. Hij verwacht een zware opgave voor Farioli om Ajax weer op de rit te krijgen. "Hij staat straks voor die groep en een aantal weken later staat de belangrijkste wedstrijd van het seizoen al op het programma. En dat met een ploeg die niet eens van Excelsior kan winnen.", doelt Verweij op de voorrondes van de Europa League. "Het is echt een belachelijke keuze gewoon", reageert Driessen.

Graham Potter was lange tijd de favoriet om de nieuwe hoofdtrainer te worden bij Ajax, maar beide partijen kwamen niet tot een akkoord. Daarna werd er doorgeschakeld naar Farioli. "Kroes zei over hem (Potter, red.): dat is echt een mensenmens. Daar word ik altijd zo moe van", aldus Driessen. "Spelers die met Potter gewerkt hebben, roepen allemaal: 'dat is een autist eerste klas'. Dat is dan het beoordelingsvermogen van Kroes."

Beluister hieronder #DoneDeal met al het transfernieuws uit binnen- en buitenland!