'Verrassende Bayern-move Kompany krijgt gestalte, transfersom ligt op straat'

'Bayern trekt de portemonnee voor verrassende Kompany-move: transfersom bekend'

24 mei om 20:31

De transfer van Vincent Kompany naar Bayern München lijkt op zeer korte termijn afgerond te gaan worden. De verwachting is dat Der Rekordmeister tien tot vijftien miljoen euro gaat dokken voor de huidige manager van Burnley.

Recent werd al duidelijk dat Kompany hard op weg is om de nieuwe trainer van Bayern te worden. Nu komt de Duitse tak van Sky Sport met meer informatie. Zo is de verwachting dat de deal dit weekend al beklonken wordt, terwijl Bayern moet dokken voor de komst van de Belgische coach: naar verluidt zal de uiteindelijke transfersom uitkomen op een bedrag van tussen de tien en vijftien miljoen.

De onderhandelingen bevinden zich dus in de laatste fase. Duidelijk is in ieder geval dat Kompany dolgraag de overstap maakt naar Bayern. De oud-verdediger leidde Burnley vorig seizoen nog naar promotie in Engeland, maar degradeerde dit seizoen juist weer met de club uit de Premier League. Kompany beschikt nu nog over een contract tot medio 2028 bij de club.

De lange trainerszoektocht van Bayern lijkt nu dus eindelijk ten einde te komen. De nummer drie van het afgelopen Bundesliga-seizoen zou Xabi Alonso, Julian Nagelsmann, Ralf Rangnick, Oliver Glasner en Roger Schmidt allemaal gepolst hebben, maar tot vijf keer toe bot hebben gevangen. Thomas Tuchel, de huidige coach van Bayern, voelde ook niets voor een langer verblijf.

Bekijk hieronder de nieuwste #Donedeal met alles over de plannen van Farioli in Amsterdam, Feyenoord, PSV, FC Twente, Memphis en nog veel meer: