Bayern München bekijkt PSV-aanvaller Bakayoko

'Belangstelling voor Bakayoko uit Duitsland: belangrijke rol voor Kompany'

24 mei om 07:21
Laatste update: 24 mei om 07:36

Johan Bakayoko wordt in de gaten gehouden door Bayern München, meldt Voetbal International. Dat de PSV-aanvaller in beeld is bij Der Rekordmeister, is inherent aan de naderende komst van trainer Vincent Kompany.

Bayern zoekt al geruime tijd stad en land af naar een nieuwe trainer. Na diverse afwijzingen lijkt de opvolger van Thomas Tuchel in de persoon van Kompany te zijn gevonden. De 38-jarige Belg gaat, als alles is afgerond, overkomen van Burnley. De interesse in Bakayoko kan dan ook niet los worden gezien van de komst van Kompany.

Vorige zomer deed Burnley al pogingen om Bakayoko los te weken bij PSV. Naast Burnley kregen ook Paris Saint-Germain en Brentford een 'nee' van de buitenspeler, die zich wenste door te ontwikkelen in Eindhoven. VI schetst dat het 'getouwtrek' om Bakayoko opnieuw gaat beginnen. PSG zou nog altijd belangstelling hebben en Bayern hoort dus eveneens bij de geïnteresseerde clubs.

Kompany hoopt nog altijd op een samenwerking met Bakayoko, klinkt het. Het ligt dan ook in de lijn der verwachting dat de Duitse club een poging gaat wagen. Bakayoko, die een belangrijke rol had in het kampioenschap van PSV, beschikt in het Philips Stadion nog over een tweejarig contract.

Bekijk hieronder de nieuwste #Donedeal met alles over de plannen van Farioli in Amsterdam, Feyenoord, PSV, FC Twente, Memphis en nog veel meer: