Strootman-comeback heeft mogelijk gevolgen voor Sparta-routinier: 'Ik wil blijven'

Sparta ruilt routinier mogelijk in voor Strootman: 'Kunnen maar een keer uitgeven'

24 mei om 21:17

Het is nog niet duidelijk of Jonathan de Guzmán ook volgend seizoen speler van Sparta Rotterdam is. De routinier wil zelf graag blijven bij de club, maar zijn toekomst lijkt te vallen of staan met een mogelijke terugkeer van Kevin Strootman bij Sparta.

Nadat Sparta vorig jaar al contact had met Strootman over een terugkeer, hopen de Spangenaren de middenvelder dit seizoen alsnog te verleiden tot een terugkeer op Het Kasteel. Als dat daadwerkelijk gebeurt, wordt dat waarschijnlijk fataal voor De Guzmán. Dat schrijft Voetbal International. De tweede aanvoerder van Sparta beschikt over een aflopend contract.

"Of dit mijn laatste wedstrijd voor Sparta was? Dat weet ik niet", zegt De Guzmán tegenover VI, na het verloren play-offduel met FC Utrecht. "Ik heb nog niks gehoord van de club. Ze weten dat ik graag bij Sparta wil blijven, maar het was nu eerst belangrijk om het seizoen goed af te sluiten. Het is jammer dat we deze wedstrijd verloren hebben, maar nu er duidelijkheid is, denk ik dat er wel snel communicatie zal zijn.'

Zelf wil De Guzmán dus graag blijven op Het Kasteel. Technisch directeur Gerard Nijkamp kan echter nog geen garanties geven, al wil hij ook niet bevestigen dat De Guzmán moet vertrekken indien Strootman komt. "We gaan nu de compositie voor de selectie voor het nieuwe seizoen maken", stelt Nijkamp. "Jonathan heeft absoluut een aandeel gehad, maar we kunnen het geld maar één keer uitgeven. Hoe we dat gaan doen, daar ga ik nu over nadenken."