Lang baalt van mislopen EK met Oranje

Mislopen EK komt hard aan: 'Heel de wereld zou mijn naam hebben leren kennen'

25 mei om 12:10
Laatste update: 26 mei om 20:34

Het doet Noa Lang pijn dat hij komende zomer niet uit zal komen voor Oranje op het EK in Duitsland. De zelfverzekerde vleugelaanvaller van PSV kampte dit seizoen met een slepende hamstringblessure, en kreeg tot overmaat van ramp ook nog de ziekte van Pfeiffer. Bondscoach Ronald Koeman nam hen dan ook niet op in zijn voorselectie.

Lang is komende zondag te gast bij de ontknoping van het seizoen in België. Zijn oude werkgever Club Brugge kan dan landskampioen worden. In aanloop naar dat duel spreekt Lang met Het Laatste Nieuws, waar hij ook sprak over PSV. "Gelukkig gaat het nu de goede kant op, maar ik heb er wel veel van geleerd", vertelt hij over zijn mentaal zware jaar."

"Ik ga in de toekomst beter naar mijn lichaam luisteren", vervolgt Lang. "Niet meer doorvoetballen met pijntjes. En mijn motivatie voor volgend seizoen is gewoon nóg groter geworden. Ik focus me op de eerste training na de vakantie."

Het EK moet hij dus aan zich voorbij laten gaan. Hoewel het niet als een verrassing komt, komt het wel binnen. "Als kleine jongen kijk je naar een EK en droom je ervan om daar ook ooit te staan. Zonder die blessure had ik er ook gestaan. Heel de wereld zou mijn naam nog meer hebben leren kennen. Gelukkig heb ik al een WK gespeeld en is er over twee jaar opnieuw een WK. Tegen dan ben ik 26 en in mijn prime. Kan je nagaan. Ik ben nog niet eens op mijn best."

Bekijk hieronder de nieuwste #Donedeal met alles over de plannen van Farioli in Amsterdam, Feyenoord, PSV, FC Twente, Memphis en nog veel meer: