Blind kon naar twee andere Eredivisie-clubs: FC Groningen en sc Heerenveen

Blind onthult Eredivisie-clubs die hem wilden aantrekken: 'Was gewoon een no-go'

25 mei om 12:43
Laatste update: 25 mei om 12:45

Daley Blind had tijdens zijn eerste Ajax-periode de kans om een definitieve overstap te maken naar FC Groningen of sc Heerenveen. Dat vertelt de Oranje-international in de podcast SEG Stories. 

Blind, een jeugdproduct van Ajax, kwam er in zijn eerste periode in Amsterdam niet echt aan te pas. In 2010 liet hij zich al voor een halfjaar verhuren aan FC Groningen, dat hem definitief wilde inlijven. "Ik ben heel blij dat ik toen die stap naar Groningen heb gezet. Ook daar hadden we toen een topjaar. We haalden volgens mij de play-offs en gingen bijna Europa in. Voor mij was dat ook een soort wake-up-call", blikt hij terug. 

Hoewel de verdediger van Girona FC stappen zette bij Groningen, wilde hij er niet blijven. "Ik was bij Groningen, maar ik weet nog dat ik dacht: hier wil ik eigenlijk niet zijn. Ik was daar op dat moment om mezelf te ontwikkelen, maar ik wilde niet in dat stadion blijven. Ik wilde naar een groter stadion. Ik wilde niet in die kleedkamer zitten, maar terug naar de kleedkamer van Ajax. Bij Ajax was alles toch net iets beter."

Blind keerde in het seizoen 2010/11 terug bij Ajax, maar kreeg aanvankelijk opnieuw niet veel speeltijd. "Na Groningen kwam ik terug bij Ajax en toen speelde ik ook niet, bleef ik eigenlijk in het tweede elftal. In het eerste halfjaar hebben Groningen en Heerenveen een poging gedaan om mij definitief over te nemen", blikt de linkspoot terug. 

Vader Danny Blind vond het geen slecht idee. "Hij zei: misschien moet je dat wel doen, want je komt hier niet aan de bak en je hebt laten zien dat je het niveau gewoon aan kan. Als je daar een paar jaar goed speelt, dan kun je weer een stap maken. Maar het idee dat ik niet meer van Ajax zou zijn, dat was eigenlijk een soort van beangstigend gevoel. Dat was gewoon een no-go. Ik bleef gewoon zitten en wachten op mijn kans. Uiteindelijk kwam die met Frank de Boer."