Wesley Sneijder trekt zich terug uit DHSC

Sneijder stopt bij zijn amateurclub: 'Dat heeft grote impact gehad'

25 mei om 16:22
Laatste update: 25 mei om 16:35

Wesley Sneijder trekt zich zowel financieel als sportief terug uit DHSC, zijn amateurclub uit Utrecht. Dat meldt De Gelderlander. Toch blijven de buurtbewoners lovend over de familie Sneijder, gezien de reden.

"Het is misschien beter om er niets over te zeggen. Er is zoveel gebeurd", stelt een buurtbewoner. "Ze hebben een enorme klotetijd gehad. Hun moeder is overleden, hun vader is ziek. We gaan niets vervelends over ze zeggen", doet een ander echter een boekje open.

Jan Zwarts, coördinator van de Voedselbank Ondiep, begrijpt de attitude van de Ondiepers wel. "Mensen hebben hier het hart op de tong, roddelen graag en veel. Maar rancuneus zijn ze niet. Wesley kan hier wel wat potten breken", aldus Zwarts, die moet erkennen dat het contact met de familie Sneijder is verwaterd. "Ik neem hem niets kwalijk. Hij heeft het misschien druk met zijn televisieoptredens en zijn nieuwe rol als zanger. Maar veel belangrijker: ik weet dat het overlijden van zijn moeder een grote impact op Wesley en het hele gezin heeft gehad en nog steeds sporen nalaat."

Bekijk hieronder de nieuwste #Donedeal met alles over de plannen van Farioli in Amsterdam, Feyenoord, PSV, FC Twente, Memphis en nog veel meer: