Driessen haalt uit naar Ajax

Driessen laakt Ajax: 'Waarom hebben ze ja gezegd tegen deze totale overval?'

25 mei om 17:17

Valentijn Driessen is totaal niet te spreken over de aanstelling van Francesco Farioli. De 35-jarige Italiaan is overgekomen van OGC Nice en is vanaf volgend seizoen de nieuwe trainer van Ajax. Driessen had liever meer Ajax-DNA gezien.

"Het Ajax-DNA is volledig verdwenen bij het eerste elftal", begint Driessen in de voetbalpodcast van De Telegraaf. "Dat vind ik heel erg bezwaarlijk. Het is een complete Italiaanse invasie aan het worden. Deze mensen hebben helemaal niets gewonnen. Er wordt gewoon anderhalf miljoen euro betaald voor een rookie van 35 jaar die nog helemaal niets heeft gepresteerd en niks heeft gewonnen."

Driessen stoort zich aan het feit dat er weinig mensen werkzaam zijn binnen de club met een Ajax-verleden. "Waar is John Heitinga? Waar is Wim Jonk? Waar is Dennis Bergkamp? Haal desnoods Lasse Schöne weg bij NEC. Farioli heeft het over Johan Cruyff, maar die heeft hij nooit zien voetballen en ook nooit als trainer gezien, want hij is pas 35 jaar. Waarom hebben alle mensen binnen Ajax ja gezegd tegen deze totale overval?", vraagt Driessen zich hardop af.

Beluister hieronder #DoneDeal met al het transfernieuws uit binnen- en buitenland!