Ten Hag over mogelijk ontslag

Ten Hag gaat in op mogelijk ontslag: 'Toen ik hier kwam, was het een rotzooi'

25 mei om 19:02
Laatste update: 25 mei om 19:10

Erik ten Hag heeft voor de camera bij BBC Sport aangegeven nog niet te weten of hij volgend seizoen nog manager is van Manchester United. De Nederlandse oefenmeester staat al lang onder hoge druk, maar won wel de FA Cup ten koste van rivaal Manchester City.

"Ik heb geen idee", reageert Ten Hag op de vraag of dit zijn laatste wedstrijd als coach van United was. "Het enige waar ik mee bezig ben is mijn team voorbereiden en ontwikkelen. Hetzelfde geldt voor de spelers individueel. Voor mij is het een project. Toen ik hier kwam, was het een rotzooi", vertelt Ten Hag.

De 54-jarige oefenmeester is nog lang niet tevreden met zijn United, al maken ze wel flinke stappen volgens hem. "We zijn een stuk beter dan toen, maar we zijn nog lang niet waar we willen zijn." Het is het tweede seizoen op rij waarin Ten Hag een prijs pakt; vorig seizoen de League Cup en dit seizoen de FA Cup.

"Voetbal draait om het winnen van prijzen. Ik wil het beste voetbal spelen met mijn team, maar het gaat wel om prijzen winnen. We hadden nog één mogelijkheid en dat was de FA Cup. Die hebben we gewonnen, dus ik ben heel trots op mijn spelers en op mijn staf. Het is een ongelofelijke prestatie", besluit Ten Hag.

Bekijk hieronder de nieuwste #Donedeal met alles over de plannen van Farioli in Amsterdam, Feyenoord, PSV, FC Twente, Memphis en nog veel meer: