'Feyenoord heeft contact met 'type-Gimenez' en lijkt later concreet te worden'

'Feyenoord heeft contact met 'type-Gimenez' en lijkt later concreet te worden'

25 mei om 19:24

Feyenoord heeft zijn oog laten vallen op spits Julián Carranza, zo weet 1908. De Argentijnse spits zou veel gelijkenissen tonen met Santiago Gimenez, waardoor Feyenoord komende zomer mogelijk concreet wordt.

Carranza is een 24-jarige spits, die speelt voor het Amerikaanse Philadelphia Union. Dit seizoen staat de teller op zes goals in elf wedstrijden voor de Zuid-Amerikaan in de Major League Soccer. Carranza is met zijn spel enigszins te vergelijken met Gimenez, die deze zomer lijkt te vertrekken bij Feyenoord. De komst van de Philadelphia-spits hoeft echter niet per se afhankelijk te zijn van een exit van Gimenez: Feyenoord wil al langere tijd drie spitsen in zijn selectie hebben.

Momenteel heeft Feyenoord 'nauw' contact met de entourage van Carranza, die zelf wel oren zou hebben naar een move naar Rotterdam. De verwachting is dat de nummer twee van de Eredivisie zich later officieel gaat melden bij Philadelphia. Doordat Carranza een contract heeft dat tot het einde van 2024 loopt, hoeft hij vermoedelijk niet de hoofdprijs te kosten.

Het target van Feyenoord komt uit de jeugd van CA Banfield, dat hem vijf jaar geleden voor vijf miljoen euro aan Inter Miami verkocht. Bij de huidige club van Lionel Messi wist de Argentijn niet te overtuigen, waardoor hij in 2022 naar Philadelphia vertrok. Bij de MLS-club groeide de aanvaller al snel uit tot een belangrijke kracht.