Celtic wint Schotse beker ten koste van Rangers

Volgende bekerwinnaar bekend: Celtic verslaat Rangers in Schotse finale

25 mei om 20:25
Laatste update: 25 mei om 20:30

Cyriel Dessers moet nog even wachten op zijn eerste prijs met Rangers. Zaterdag verloor de ploeg van Philippe Clement de Schotse bekerfinale van Celtic. De eeuwige rivaal behaalde de eindzege dankzij een doelpunt in de negentigste minuut.

Enkele dagen geleden ging Celtic al aan de haal met de Schotse landstitel. Clement en co. eindigden op de tweede plaats, maar konden zaterdag alsnog een prijs binnenhalen. De trainer zette onder meer Fabio Silva en Dessers in de basis. Die laatste kon voor rust het verschil niet maken en bleef tijdens de pauze achter in de kleedkamer.

In de tweede helft zag Rangers een doelpunt wegens een voorafgaande fout afgekeurd worden. Dat zou de ploeg van Clement later opbreken, want in minuut negentig besliste Adam Idah de finale door het enige doelpunt te maken. Doelman Jack Butland zag er bij de treffer niet goed uit. Hierdoor kon zijn collega aan de andere kant, Joe Hart, zijn actieve loopbaan als speler op een mooie manier afsluiten.

Voor Celtic was het al de 42e keer dat de club in eigen land met de beker aan de haal ging. Het is daarmee recordhouder in Schotland.