Simeone gunt Memphis geen afscheidsduel: aanvaller zonder speelminuten naar Oranje

Vertrekkende Memphis wordt 'afscheidsduel' door de neus geboord bij Atlético

25 mei om 20:27
Laatste update: 25 mei om 20:33

Diego Simeone heeft Memphis Depay heeft geen speelminuten gegund in de laatste wedstrijd van Atlético Madrid dit seizoen. Los Rojiblancos boekten een 0-2 overwinning op Real Sociedad. Memphis zag dat vanaf de bank gebeuren, waardoor hij zijn laatste wedstrijd voor de club al een week geleden speelde.

Tegen Sociedad speelde Atléti nergens meer om: de Madrilenen waren al verzekerd van de vierde plek en dus Champions League-voetbal. Simeone gunde winteraanwinst Arthur Vermeeren voor de verandering veel speeltijd, maar dat was niet het geval voor Memphis. De Argentijnse Atlético-trainer koos voor Antoine Griezmann en Ángel Correa in de punt van de aanval.

Na zeventig minuten verliet laatstgenoemde het veld, maar toch bleef Memphis op de bank: Álvaro Morata mocht namelijk invallen, in plaats van de Nederlander. Memphis, die na dit seizoen transfervrij vertrekt bij Atlético, kreeg zodoende geen speelminuten in wat zijn laatste duel voor de club had kunnen worden. Nu heeft de aanvaller zijn laatste duel voor Atlético een week geleden afgewerkt, toen hij mocht invallen tegen Osasuna.

Samuel Lino en invaller Reinildo Mandava waren verantwoordelijk voor de Atlético-treffers in San Sebastian. Nu kan Memphis zich gaan focussen op het EK met Oranje. Op donderdag 6 juni staat de eerste oefeninterland in aanloop naar het toernooi gepland, tegen Canada.