Dominant PSG legt Olympique Lyon over de knie en sleept volgende prijs in de wacht

25 mei om 22:57

Paris Saint-Germain heeft zich verzekerd van de dubbel in Frankrijk. In de finale voor de Coupe de France waren de Parijzenaren een stuk sterker dan Olympique Lyon, al kwam dat niet tot uitdrukking in de einduitslag: het werd 1-2.

In de finale stonden Lyon en PSG tegenover elkaar. Voorafgaand aan de wedstrijd braken er overigens nog flinke rellen uit tussen de supportersgroepen van de twee clubs. Op het veld was PSG de dominante ploeg. Dat leverde na een kwart wedstrijd de openingstreffer op: Ousmane Dembélé kon een voorzet van Nuno Mendes in alle vrijheid tegen de touwen koppen. Daardoor kwam PSG aan de leiding.

Twaalf minuten later was het weer raak voor de Franse kampioen: ditmaal was Fabián Ruiz de doelpuntenmaker. In de eerste helft kreeg PSG nog kansen om verder uit te lopen, maar bij rust stond het 0-2. Na de pauze kwam Lyon plotseling bovendrijven: uit een corner knikte verdediger Jake O'Brien de bal achter Gianluigi Donnarumma. De spanning was daardoor terug in de wedstrijd, al bleef Paris dominant.

De formatie van Luis Enrique wist de overwinning dan ook zonder al te veel problemen over de streep te trekken. Daardoor legt PSG voor de vijftiende keer in de clubhistorie beslag op de Coupe de France. Voor PSG betekent het tevens dat de dubbel binnen is, omdat de Parijzenaren ook al landskampioen werden. Lyon blijft met lege handen achter.