Kroos emotioneel na groots Real Madrid-afscheid

Kroos emotioneel na groots Real Madrid-afscheid: 'Toen brak ik'

26 mei om 08:40

Toni Kroos nam zaterdag op emotionele wijze afscheid van de Real Madrid-fans. De 34-jarige spelmaker brak toen hij zijn gezin langs het veld zag staan in het Estadio Santiago Bernabéu.

Tegen Real Betis speelde Kroos zijn laatste thuiswedstrijd voor Real Madrid. De supporters namen op grootse wijze afscheid van de Duitse international, die na het EK stopt met voetballen. "Ik probeerde me groot te houden", begint Kroos in gesprek met het clubkanaal van de Spaanse grootmacht. "Maar toen zag ik mijn kinderen en die waren aan het huilen. Toen brak ik."

Kroos koestert zijn tijd bij De Koninklijke, waarmee hij onder meer vier keer de Spaanse titel en al vier keer de Champions League won. "Ik heb me hier de afgelopen tien jaar thuis gevoeld. Het waren tien onvergetelijke jaren. Om meer kon ik niet vragen. Ik heb er altijd van genoten om hier te spelen, het is heel speciaal."

Overigens zit zijn Real Madrid-carrière er nog niet helemaal op. De Madrilenen spelen zaterdag de Champions League-finale tegen Borussia Dortmund. "De beste manier om hier te vertrekken is met het winnen van de Champions League."

Carlo Ancelotti sprak ook nog mooie woorden over Kroos. "Hij is een legende. Hij verdiende dit afscheid. Hij is een deel van de geschiedenis van Real Madrid. Hij is een van de besten hier", aldus de Italiaanse trainer.